Novel Gravel

Maak kennis met de toekomst van avontuurlijk fietsen: onze gloednieuwe, high-performance gravel bike. Ontworpen voor topprestaties op elk terrein; of je nu in de bergen klimt, door ruige bossen en over grindpaden scheurt of lange ontdekkingstochten maakt over glooiende heuvels, de Novel Gravel biedt het allemaal.

Ontworpen voor avontuur, afgestemd op jou.

Verschillende ondergronden vragen ook om verschillende eigenschappen. De Novel Gravel is hier het perfecte antwoord op met prestatiegerichte gravelgeometrie, een lichtgewicht comfortabel frame met aerodynamische buizen en een geïntegreerde cockpit; Behendig, soepel en snel. Elk exemplaar is niet alleen een technisch meesterwerk, maar ook een uniek kunstwerk dankzij de mogelijkheid om de fiets volledig naar jouw wensen te laten spuiten. Stel je voor: een fiets die niet alleen perfect presteert op elk terrein, maar ook jouw persoonlijke stijl en karakter weerspiegelt. Kies je voor gedurfde kleuren die jouw avontuurlijke geest laten zien? Of liever voor subtiele tinten voor jouw rustige kant? Personaliseer jouw rit en maak van elke tocht een statement van wie je bent. Ontdek hoe deze fiets jouw ultieme metgezel wordt op elk avontuur. Verleg je grenzen, weerspiegel je natuur

Daarnaast biedt de Novel Gravel voldoende flexibiliteit en mogelijkheden voor frametassen en zijn er extra mounting points aan beide zijden van de voorvork om jouw gewenste uitrusting mee te nemen voor bikepacking-ritten. Met het lichtgewicht en duurzame carbon frame hoef je geen concessies te doen aan prestaties of comfort. 

De gekozen geometrie biedt stabiliteit en efficiëntie op gemengde ondergronden zonder in te leveren op snelheid.  De brede flared drops van de cockpit dragen bij aan de controle in het stuurgedrag waarbij de rijpositie op de shifters juist zorgt voor een verhoogde aerodyamica.

De Novel Gravel is geschikt voor zowel 1x12 als 2x12 groepsets en leverbaar in zowel mechanisch als elektrisch geschakeld.

Het meest besproken onderwerp bij gravellen is waarschijnlijk de bandenkeuze. Of liever gezegd de vele mogelijke opties. Op basis van uitvoerig onderzoek kwamen wij op 40mm brede banden met een vlak middenstuk en kleine noppen op de flanken als de beste balans tussen goede grip en een lage rolweerstand voor onze performance gravel. Wil je toch liever een andere bandenmaat vanwege jouw persoonlijke voorkeur qua ondergrond of rijeigenschappen? Het frame biedt ruimte tot maar liefst 47mm brede banden.

Geometrie

Framemaat S M ML L XL
A - Zitbuislengte 430 460 510 530 560
B - Zitbuishoek 74,5 74,5 73,5 73,5 73,5
C - Bovenbuislengte 517 532 556 573 585
D - Balhoofdbuis lengte 115 135 155 170 190
E - Balhoofdbuis hoek 71,5 71,5 72 72 72
F - Vork sprong 50 50 50 50 50
G - Wielbasis 1006 1017 1032 1043 1057
H - Achtervork lengte 425 425 425 425 425
I - Bottom bracket drop 70 70 70 70 70
J - Stack 539 560 579 595 614
K - Reach 367 377 385 395 403
L - Stuurbreedte 375 395 415 435 435
M - Stuurpenlengte 95 105 105 115 115
N - Cranklengte 170 172,5 172,5 175 175
Wielmaat 700C 700C 700C 700C 700C
Max. bandbreedte 45 45 45 45 45
Tom Baas
Tom Baas
2024-07-12
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een hele dikke fiets laten maken, super blij met het resultaat. Heel goed geholpen gedurende het hele proces, van het meedenken in de materiaalkeuzes tot aan het ontwerp wat we nog meerdere keren over hebben gedaan om het te perfectioneren. Wat een service-niveau, en wat een resultaat!
Tristan Schepel
Tristan Schepel
2024-06-15
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top begeleiding gehad tijdens het bouwen en aanschaffen van mijn nieuwe fiets. Enorm betrokken, creatieve en fanatieke jongens die niet bang zijn om een stapje extra te doen voor je. De fiets fietst uiteindelijk ook nog eens fantastisch! Geweldige kwaliteit materialen en zeer professioneel afgemonteerd in het Velodroom in Roden. UPDATE: Zojuist terugkomen van The Ride! In 8 dagen 1350km met 21000hm gefietst. De fiets heeft onderweg 0 mankementen vertoont (zelfs niet eens lek gereden), totaal geen last van rug/nek/zitvlak. Is nog steeds doodstil en werkt perfect. Wat een heerlijke fiets!
Elze-Mieke Tijl
Elze-Mieke Tijl
2024-05-23
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
I had a custom made bicycle (with electronic shifting) made by BAAS Cycling. I am over the moon with my BAAS bicycle! BAAS designed and delivered exactly what I was hoping for. The communication and service were great. Everything went according plan and I definitely recommend this brand!
Mario Mauthe
Mario Mauthe
2024-05-20
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top Aero fiets, zit super comfortabel en is ook zeer wendbaar. Soms moet ik even controleren of de fiets er nog is, omdat hij zo stil is. Het mechanische schakelen (mijn uitvoering) verloopt soepel en probleemloos. Ik ben super tevreden met de fiets. De klantenservice is ook uitstekend. Top begeleiding vanaf het begin; customizen van de fiets samen met Niels (heel eerlijk advies) en Lars liet me verschillende kleurcombinaties zien. Uiteindelijk gekozen voor een witte fiets met groene logo's. De bikefit en montage professioneel uitgevoerd in Velodroom in Roden. Niels heeft de fiets zelfs persoonlijk aan de deur afgeleverd met foto van fiets, bidons en rugzak. Na het inrijden werden aanpassingen aan de fiets ook snel en efficiënt geregeld door de jongens van Baas. Baascycling is een echte aanrader! #baascycling
Erik Rutkens
Erik Rutkens
2024-04-12
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Vandaag was het zover! Niels kwam persoonlijk m'n custom Baas afleveren. De laatste dagen was Lars druk met m'n maten. De mannen zijn sowieso heel betrokken en vanaf het kiezen en bestellen houden ze je op de hoogte. De fiets ziet er geweldig uit. Ik was natuurlijk vooral benieuwd naar de eerste fietservaring. Wat-een-#Baas! Stabiel, strak en toch ook wendbaar. Een genot om op te fietsen. Thx!
jouke bosma
jouke bosma
2024-04-06
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Als wielrenner kijk ik geregeld om me heen naar nieuwe fietsen. Er is zoveel moois te vinden, maar nooit hakte ik de knoop door. Totdat ik bij Baas Cycling terechtkwam. Via Instagram kwam ik in contact met Niels en Lars van Baas Cycling. Zij waren net een eigen bedrijf begonnen met een zeer leuk concept: creëer een fiets naar eigen wens. Het feit dat ik zelf keuzes kon maken en een kleurstelling mocht kiezen, sprak me zeer aan. Door een moodboard te sturen, wist Lars meteen wat ik leuk vond en heeft hier een uniek ontwerp bij gemaakt. Via Niels plande ik een afspraak om een Model in het echt te zien en toen was ik echt om. Een strak frame dat zeer goed aanvoelt, maar ook echt goed is. Samen hebben we de hele afmontering besproken en het opbouwproces is gestart. Fiets is netjes opgebouwd door Velodroom Roden en daar ook afgeleverd. Ik heb nu meerdere ritten op de fiets gemaakt. En ik moet bekennen hij overtreft zelfs mijn verwachtingen. Het frame is stijf maar vergevingsgezind en klimt ook zeer goed. Dalen gaat prima, maar heb nog niet hele lange afdalingen gemaakt. Kom ik deze zomer op terug. Ik ben zeer tevreden over het hele aankoopproces en de begeleiding hierin. Baas is een nieuw bedrijf, maar ik zou ze zeker bij iedereen aanraden. Je krijgt een eerlijk advies en het feit dat je een fiets custom kunt samenstellen is een uniek iets!
Airton do Prado Junior
Airton do Prado Junior
2024-02-26
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
I did a week's trial of the Baas Novel Aero on the Swiss Alps. It is an amazing bicycle. it climbs well, and the performance at the flat is comparable to high-end bikes. There is a great aero/weight ratio. The strongest point is when I sit holding the lower part of the handlebar, bending and putting myself a bit forward. It is like I am riding a TT bicycle. The only thing that I wasn’t too confident it was the descents at high speed. I am talking about a speed of 60 km/h and above. I suspect there is nothing to do with the bicycle or its geometry. I do believe it is the high-profile front wheel that causes turbulence.  A lower profile on the front will look better and probably solve the problem. The descent at a lower speed is wonderful. I did the curves consistently, accurately, and fast. Overall, this bicycle is comparable to Specialized Venge but climbs better. I am looking forward to owning one of these bicycles soon :D
Adres
info@baascycling.nl
Menu
Volg ons
checkmark-circle